Επικοινωνία | Enlarge fontsReduce fonts 
ΑρχικήΤο ΈργοΤο ΔίκτυοΟδηγίες ΣύνδεσηςΝέα - ΑνακοινώσειςΣτατιστικά Χρήσης
Χρήστης: [Είσοδος]
Αρχική
 
  28/11/2012 Ημερίδα "Νέες Τεχνολογίες και Τοπική Αυτοδιοίκηση" στο πλαίσιο του έργου "Δημοτικό Δίκτυο WiFi HotSpots" στο Δήμο Χαλανδρίου

Στο κέντρο του Χαλανδρίου  και συγκεκριμένα σε 15 δημοτικά κτίρια  λειτουργεί το Δημόσιο Ασύρματο Δίκτυο πρόσβασης στο διαδίκτυο το οποίο προσφέρει πιλοτικά δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση για όλους, στο πλαίσιο της εξοικείωσης με τις ασύρματες τεχνολογίες και το Internet.

Η λειτουργία του δικτύου ξεκίνησε πιλοτικά τον Δεκέμβριο  του 2009, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή του εμπορικού κέντρου του Δήμου. Ο κάθε πολίτης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να συνδεθεί δωρεάν με το Internet και να εξοικειωθεί με την ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση μέσω του φορητού υπολογιστή του.

Η πρόσβαση είναι πολύ απλή, αρκεί κανείς να επιλέξει το ασύρματο δίκτυο (SSID) chalandri hotspot στις επιλογές των ασυρμάτων δικτύων και να πληκτρολογήσει το κείμενο  που θα εμφανιστεί στην οθόνη του φυλλομετρητή του (browser)  μόλις προσπαθήσει για πρώτη φορά να προσπελάσει μια ιστοσελίδα.

My.halandri.gr είναι η καινούργια υπηρεσία που προσφέρει προς τους πολίτες ο Δήμος Χαλανδρίου με προσωποιημένο περιεχόμενο που αντλεί ο χρήστης από μια πληθώρα πληροφοριών που υπάρχει στο διαδίκτυο.

Η ύπαρξη δημόσιων ασύρματων σημείων (wireless hotspots) για την διασύνδεση με το Internet, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού (Κοινωνία της Πληροφορίας), που στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη οργανώσει μια σειρά επιδεικτικών έργων προώθησης της ασύρματης ευρυζωνικότητας σε όλη την Ελλάδα.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας και υλοποιήθηκε από την Globo Technologies S.A

Στο site αυτό μπορείτε να βρείτε τεχνικά θέματα σε σχέση με το έργο, στατιστικά χρήσης και να ενημερωθείτε για την πορεία ανάπτυξής του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

 
 
Developed by GLOBO Technologies S.A.Δήμος Χαλανδρίου © 2010 | Όροι χρήσης